látogató számláló

Vércsoport diéta

A vércsoport egy olyan meghatározása az emberi vérnek, mely a különböző vértípusokat a bennük megtalálható fehérjék alapján kategorizálják. Ezt a rendszert Karl Landsteiner fedezte fel a XX. század elején, a bécsi egyetemen, melyért Nobel-díjat kapott.

A vércsoportok különbözőségeinek oka

Az evolúció folyamán, a különböző népcsoportok, tulajdonságaik szempontjából megpróbáltak oly módon alkalmazkodni környezetükhöz, hogy azzal túlélésüket segítsék elő. Akárcsak a bőrszín különbözőségei, a vércsoportok is ezért alakultak különböző módon. Ebből adódik az a tény, hogy a különböző vércsoportú emberek szervezetére egészen más befolyással bírnak ugyanazok az élelmiszerek.
A fent leírtak alapján kezdett kutatásokba dr. Peter J. D’Adamo amerikai természetgyógyász orvos, majd kidolgozta a vércsoportok szerinti optimális táplálkozás alapjait. Vércsoport diétának is hívják, ez mégsem a megfelelő meghatározás, hiszen ez nem kifejezetten fogyókúra. Mivel a szervezetünkbe bevitt tápanyagokat a vércsoport tulajdonságaihoz igazítjuk oly módon, hogy az tökéletesen kielégítse testünk igényeit, ezáltal a legoptimálisabb működést tudja biztosítani számunkra. Ennek figyelembe vételével láthatjuk, hogy ez egy életmód, mely által visszanyerjük egészségünket, amihez szorosan hozzátartozik az ideális testsúly.

A 0-ás vércsoport élelmiszerei >>

Az A-s vércsoport élelmiszerei >>

Az B-s vércsoport élelmiszerei >>

Az AB-s vércsoport élelmiszerei >>


Vissza a népszerű diéták cikkhez >>

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update