látogató számláló

Turbo diéta

Markert diéta

Naponta akár fél kiló fogyás éhezés nélkül

Dr. Markert diétája több mint egy évtizede szolgálja ki a fogyni kívánó hölgyeket. Népszerűségének elsődleges oka a szenvedés, azaz az éhezés mellőzése. Mindannyian szeretnénk úgy fogyni, hogy az a legkevesebb erőfeszítést követelje, hiszen ki szereti éhezéssel bizonyítani akaraterejét.

A turbó diéta alapja a megfelelő mennyiségű fehérje bevitel, mely által szervezetünk nem veszíti el energikusságát. A fogyókúra alapja egy olyan készítmény, mely tömény fehérjeenzim. Nem tartalmaz adalékanyagokat, úgy mint tartósítószert és színezékeket.

Az emberek fehérje szükséglete különbözik egymástól. A turbó diéta során a fehérjeenzim adagot magasság alapján kell kiszámolni. Természetesen a magasságon kívül még számos tényező befolyásolja fehérje szükségletünket, erről bővebben itt olvashat >>

A turbó diéta időtartama alatt nem vehetünk magunkhoz szilárd táplálékot, kizárólag a folyadék fogyasztás engedélyezett.
A diéta időtartama változó, általában 2-4 hét közötti időszak. Ez a leadott kilók mennyiségétől, valamint kitartásunktól függ.

Turbó diéta mintaétrend

Az első nap a kúra legnehezebb időszaka. Ezt mindenképpen olyan időpontra szervezzük, amikor otthon tudunk maradni. Ekkor elindul egy méregtelenítési folyamat, ami megerőltető lehet szervezetünk számára.

Első nap

Az első napon tilos reggelizni. Reggeli helyett egy hashajtó italt kell elkészíteni és elfogyasztani. Egy pohár langyos vízben oldjunk fel 20 gramm keserűsót, majd igyuk meg egyszerre. Ezután hagyjuk szervezetünket méregteleníteni.

A méregtelenítő folyamat hozzávetőlegesen délig vagy kora délutánig tart. Ekkor oldjuk fel a napi Turbó diéta por felét egy pohár sovány tejben és fogyasszuk el.

Estig kizárólag cukormentes gyümölcslevet, szénsavmentes ásványvizet fogyaszthatunk.
A folyadék mennyiségének el kell érnie a négy litert. Fontos, hogy ez a folyadék ne kávé vagy fekete tea legyen. Minimális mennyiségű kávét lehet fogyasztani cukor nélkül, nem tiltja a diéta, de mértékletesen járjunk el ezzel.

Vacsora időben fogyassza el a Turbó diéta por másik felét egy pohár sovány tejjel.

Első napon még valószínűleg éhesnek fogja magát érezni
, de ez nem a tápanyag hiánya miatt van, hiszen a fehérje por ezt biztosítja. Sokkal inkább a megszokás miatt érzünk folyamatos késztetést a szilárd táplálék bevitelére. Ne engedjünk a kísértésnek minimális mennyiségben sem, mert a diéta nem működik másképp.

A következő hetek

A második naptól kezdve, a Turbó diéta por kiszámított napi adagját három részre kell osztani. Reggeli, ebéd és vacsora időben fel kell oldani egy pohár sovány tejben és elfogyasztani. Az étkezések között, az első naphoz hasonlóan, tilos szilárd élelmiszert fogyasztani. Legideálisabb a friss gyümölcslé és a szénsavmentes ásványvíz fogyasztása. Ügyeljünk az elegendő mennyiségű folyadékra, mert ez nagyban befolyásolhatja a diéta hatékonyságát, továbbá egészség megőrzés szempontjából is igen lényeges.

A turbó diéta befejezése

Amikor elérte a kívánt súlycsökkenést, akkor fokozatosan be lehet fejezni a diétát. Nagyon óvatosan kell eljárni, hiszen szervezetünk elszokott a szilárd tápanyagtól, ezt tartsuk szem előtt.

Első nap csak kevés gyümölcsöt
, valamint pépes ételt fogyasszunk, esetleg nagyon kevés teljes kiőrlésű pékárut. Majd a további napok folyamán fokozatosan vissza lehet állni az eredeti étkezésre.

Érdemes a diéta után egy egészségesebb táplálkozást bevezetni
, mely szénhidrát szegény, cukormentes. Így könnyebben képesek leszünk megtartani a diétával elért alakunkat.

A diéta befejezése után heti egy alkalommal ki lehet iktatni a szilárd étkezést, és azt Turbó diéta porral helyettesíteni. Ezáltal könnyebben megőrizhetjük az elért súlyt.

Előfordult több esetben, hogy egyes diétázók képtelenek voltak tartani a turbó diétát, ezzel kudarcba fulladt próbálkozásuk. Az ő számukra ki lett dolgozva egy megreformált turbó diéta, mely nem annyira szigorú, mint az eredeti kúra, ezáltal könnyebben tartható.

Tovább a könnyített turbó diétához >>
 

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update