látogató számláló

Tévhitek és hibák

Fogyókúránk során nagyon sok hibát követünk el, mely adódhat oda nem figyelésből, de az is előfordulhat, hogy csak rosszul tudjuk, vagy egyáltalán nem tudjuk az igazságot.
Alább felsoroljuk a leggyakoribb hibákat, melyet folyókúra közben elkövethet, amennyiben erre külön odafigyelünk sokkal hatékonyabb lesz a diétánk.
  1. A leggyakoribb hiba a diéta során, a nem megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, mely hátráltatja a fogyást, valamint sokan nem tartják lényegesnek, hogy mit isznak. Hiába fogyókúrázik valaki kitartóan, ha mellette megiszik naponta két liter cukrozott üdítőt. Ennyi erővel táplálkozhatna bármit. Fontos, hogy szénsav és cukormentes folyadékot fogyasszunk.
  2. A villámdiétáktól általában csodát várnak az emberek, hiszen rövid idő alatt, viszonylag nagy mennyiségű fogyást ígérnek. A pár nehéz nap letelte után a fogyókúrázó ráveti magát a diéta előtt megszokott élelmiszerekre, így rövidebb idő alatt visszaszedi a leadott kilókat, mint amennyi idő alatt sikerült ledolgozni.
  3. Hatalmas félreértés, hogy a mesterséges édesítőszerek teljesen energiamentesek. Ez nem minden esetben igaz, ezért érdemes utánanézni, főleg, ha naponta számon tartjuk a bevitt kalória mennyiséget.
  4. Sokan nem választanak konkrét diétát a fogyáshoz, egyszerűen csak elkezdenek koplalni. Ez a legrosszabb amit tehetünk, hiszen rövid idő alatt legyengüléshez, később hiánybetegségekhez vezethet.
  5. Gyakori hiba az is, ha cél nélkül fogunk bele a diétába. Amennyiben nincs konkrét, kitűzött cél, mennyit is akarunk fogyni, úgy honnan tudjuk, hogy elértük a célunkat? Ekkor szokott az előfordulni, hogy beleununk a folyamatos diétába, és hirtelen visszatérünk az előtte megszokott étrendhez. Ez szinte kivétel nélkül azonnali hízáshoz vezet.
  6. Azt gondoljuk, hogy sokkal egyszerűbb diétázni, mint mozogni, pedig lehetséges, hogy egyáltalán nem lenne szükség fogyókúrára, csupán hetente kétszer háromszor be kellene iktatni egy kis testmozgást és már ez meghozná a kívánt eredményt. Egészségesebb módja a fogyásnak, mint egy villámdiéta.
  7. Gyakori jelenség, hogy valaki naponta többször a mérlegen állva számolja a kalóriákat. Ez egy elég rossz módszer, hiszen nem lehet életünknek ebben a szakaszában sem a fogyókúra a fő tevékenységünk.
  8. Sokan gondolják azt, hogy a fogyókúrára fel kell készülni, hiszen az egy minőségrombolást fog okozni az életünkben, fájdalmas lesz vagy túl nehéz. Ez egy olyan hozzáállás, melytől valóban nagyon nehézzé válik a diéta időszaka. Sokkal eredményesebb, ha kiválasztunk egy olyan diétát, mely közel áll a jelenlegi életvitelünkhöz, amit könnyedén be tudunk illeszteni napjainkba, ezzel biztosítjuk, hogy ne legyen annyira nehéz, könnyebben be tudjuk majd tartani, nem adjuk fel félúton és az eredmény is sokkal pozitívabb lesz.
A fent felsorolt gyakori hibák csupán azok, melyek tényleg a leggyakrabban fordulnak elő, korántsem tartalmaznak mindent. Ám ha ezekre kicsit több figyelmet szentelünk, az eredmény nem várat magára.

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update