látogató számláló

Testmozgás

Bármilyen diétás étrendet is választunk, érdemes mellé valamilyen testmozgás lehetőségét is megfontolni. Fogyókúra nélkül is elérhető a súlyvesztés, ha testünket terhelésnek tesszük ki, így leadva a felesleges testzsírt. Helyes étrend, azaz kisebb kalóriabevitel esetén szervezetünk a testben zsírként elraktározott kalóriákból nyeri az energiát, jobb híján. Léteznek egyszerű, otthon végezhető gyakorlatok, de az edzőtermi lehetőségeket is érdemes mérlegelni.

Tudni kell, hogy a testgyakorlatok nem csak a fogyást segítik elő, de jobb közérzetet is biztosítanak. Csökkentik a magas vérnyomás és szívbetegségek kialakulásának lehetőségét, valamint akadályozzák a csontritkulást. Amellett erőteljesebb izmaink fitt megjelenést és magabiztosságot nyújtanak. A helyesen felépített étrend elég energiával lát el ahhoz, hogy otthoni tornagyakorlatokat végezzünk és a sportos életnek hála a folyadékbevitel is garantált. Hogy a zsírégetés könnyebb legyen, figyeljünk oda az oxigénfelvételre, a légzés legyen szabályozott.

Ha csak a kényelmes sétát is vesszük alapul, máris sokat elérhetünk: javul a vérkeringés, az ízületek mozgékonyak maradnak, hatékonyabbá válik az oxigénfelhasználás. A kezdeti tíz perces, laza sétából előbb-utóbb fél órás kocogás válhat. A házimunkák végzése közben kapcsoljunk rádiót és táncoljunk, végezzünk egyszerű mozdulatokat. Ezek fájdalommentes, szórakoztató tevékenységek. A liftezést is felválthatja a hatékony lépcsőzés, ami javítja az állóképességet, a comb és a vádli kiizmosodik, a zsírégetés folyamata hatékonyabbá válik.
 

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update