látogató számláló

Teljes körű életmódváltás

Mert nem csak az étkezésen múlik

Fogyókúra tekintetében nagyon sokan elkövetik azt az alapvető hibát, hogy kizárólag az étkezésre fókuszálnak, holott nem ez az egyetlen terület, ahol változtatásra van szükség.
Nyilvánvalóan nagyon fontos az egészséges táplálkozás, hiszen az egészséges fogyókúrának ez az alapja, ám ha figyelembe vesszük a méreganyagok lerakódásának mértékét, valamint a szükséges méregtelenítést, nagyon jól látható, hogy egyéb dolgok is hozzájárulnak az egészséges fogyáshoz.

Otthonunkban is nap, mint nap rengeteg méreganyaggal érintkezünk, ami előbb-utóbb véráramunkban köt ki, főként a kozmetikumok és tisztítószerek területén, ezért az étkezéssel egyenrangúnak tekinthetjük ezeket a tényezőket.
Elég, ha csak arra gondolunk, hogy mosás közben mennyi szintetikus anyag kerül ruházatunkba, és ez nyilvánvalóan a ruhák viselése során bőrünkkel érintkezik, nagymértékben fel is szívódik, hogy elkezdje pusztító hatását szervezetünkben.

A mosás egy olyan tevékenység, mely általánosan minden háztartásban szükséges dolog, ám a szintetikus vegyszerek helyett használhatunk természetes anyagokat, például mosódiót, ami teljesen mértékben organikus, tisztító hatása nem marad el a mesterségesen előállított mosószerek mögött. Erről bővebben a natúr tisztítószer cikkben lehet információkat találni.
A mosás mellett a tisztálkodás a következő olyan tevékenység, mely mindennapi életünkhöz hozzátartozik, nem mellőzhető, viszont számos olyan káros anyag kerül szervezetünkbe a tusfürdők és samponok által, amik borzalmas betegségek és szervi elváltozások okozói lehetnek.

Tisztálkodás tekintetében is megvan a mód arra, hogy natúr kozmetikumokat használjunk, amik mentesek a káros alumínium származékoktól és kőolajhulladékoktól. Erről bővebben a natúr kozmetikumok cikkben lehet olvasni.

A hölgyek számára egyenértékű fontossággal rendelkezik a mosás és a tisztálkodás mellett a sminkelés is, ami szintén egy olyan terület, minek révén igen sok méreganyag kerül a szervezetbe a bőrön keresztül. Nagyon nehéz olyan termékeket találni, amik megfelelő minőségű színes kozmetikumnak mondhatók, és egyben organikusak. Ehhez is adunk néhány ötletet a natúr színes kozmetikumok írásban.

Ezen írások célja, hogy egészségesebbé váljon életünk anélkül, hogy semmi megszokott dolgot ne kelljen nélkülöznünk hétköznapjaink során.


SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update