látogató számláló

Szükséges-e a gyomorgyűrű műtét?

Kérdés

Szép napot kívánok ! A 153 cm magas, és 72 kg vagyok. Tudom, hogy a BMI kalkulátor szerint ez még nem teszi szükségessé a gyomorgyűrű műtétet. Viszont mivel magas a vérnyomásom, és 5 éve képtelen vagyok lefogyni, ezért gondolkodom a műtéten. Kisfiam 2004. év végén született, szülés után 90 kg voltam. Azóta szerencsére sikerült 18 kg-ot leadni, de az ideális testsúlyom eléréséhez még legalább 20 kg-ot kellene leadnom. Kérném tanácsukat, vajon az én esetemben elvégezhető-e a műtét. Köszönöm előre is válaszukat !

Válasz

Kedves Judit!

Amennyiben sikerült 18 kg-ot fogynod, hogy elérd az ideális testsúlyodat, akkor ez azt jelenti, hogy képes vagy a fogyásra. A gyomorgyűrűt semmiképpen nem javasolom, valamint nem is vagyok biztos abban, hogy felteszik neked, hiszen 20 kg túlsúly egyáltalán nem indokolja a műtétet.

Azt javasolom, hogy válasz magadnak egy olyan fogyókúrát, mely életmód jellegű, és közel áll a jelenlegi táplálkozási szokásaidhoz, így könnyebb lesz állandóvá tenni. Emellett mozogj rendszeresen.

Bármilyen diétát is választasz, kiegészítheted almaecettel, valamint zöld tea rendszeres fogyasztásával, így hatékonyabb lesz, és az egészségedhez is nagyban hozzájárul.

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update