látogató számláló

Szép haj

Évezredek óta a nők különös figyelmet szentelnek hajuk szépségének. Így volt ez már az ókorban is, és manapság sincs másképp.
szép és egészséges haj
A trendek változnak az idők folyamán, ám a törekvés az egészséges hajra örök. Csak úgy lehet hajunk tökéletes, ha nem csak formájára és színére fordítunk különös figyelmet, de az épségére is.

Az egészséges haj nagyon sok tényező függvénye.
Elsősorban a szervezetünkbe bevitt táplálék van rá hatással, másodsorban azok az ápolóanyagok, melyeket külsőleg használunk. Egyik tényező sem helyettesítheti a másikat. Hiába vásároljuk meg a legdrágább hajápoló termékeket, ha táplálkozásunk egysíkú és hiányoznak belőle az alapvető vitaminok és ásványi anyagok.

Ez a cikksorozat éppen azért kapott itt helyet, mert a legveszélyesebb a hajra nézve egy vagy több fogyókúrás időszak. Természetesen, ez is fogyókúra függő, de ilyenkor fokozott odafigyelést igényel a bevitt táplálék minősége is.

Nyilvánvaló, hogy a legtöbb ember azért kezd bele egy fogyókúrába, hogy tetszetősebb külsőt nyerjen el, egészségesebb legyen és jobban érezze magát a bőrében. Amennyiben sikerül elérni a kívánt kilókat, de emellett bőrünk petyhüdté, hajunk töredezetté válik, nem biztos, hogy elégedettek leszünk a látvánnyal.

Az elmúlt években azt vehettük észre, hogy rengeteg sampon, balzsam és egyéb hajápoló termék reklámját láthatjuk a tévében. Ennek az oka többnyire az igény, hiszen mi magunk állítjuk elő azt a keresletet a termékekre, melyeknek reklámját láthatjuk. Sajnos, rengeteg ember számára okoz problémát, hogy haját nem tudja rendbe hozni, nem képes megszabadulni a korpától, esetleg a töredezettséggel nem tud mit kezdeni. Ezeknek a problémáknak elsődleges oka, hogy magát az okot nem ismerjük eléggé, vagy nem a valódi okot akarjuk kezelni.

Gyakori probléma az is, hogy kizárólag tüneteket kívánunk kezelni.
Például töredezett haj esetében rengeteg balzsamot kipróbálunk, pedig lehetséges, hogy a probléma gyökerét a vitamin vagy folyadékhiány jelenti. Természetesen ebben az esetben is segít egy jó minőségű hajápoló, de közel sem képes pótolni a szervezetünkből hiányzó tápanyagokat.

A hajhullással is nagyon sokan küszködnek, és még ők sem mindig jutnak el odáig, hogy a megfelelő okot kezeljék.

A következő cikkekben részletesen beszámolunk azokról a problémákról és megoldásukról, melyek a hajápolással kapcsolatosak. Természetesen nem csak diétázóknak, hanem mindenkinek, aki szép és egészséges hajat szeretne.
 
Hajhullás esetén a legelső teendő megállapítani, hogy valóban hajhullásról, vagy csupán hajvesztésről van-e szó. Hajvesztés az az állapot, amikor a haj töredezetté válik és letörik... tovább a teljes cikkhez >>
  
Töredezett haj: Manapság nagyon sok nőnek okoz gondot, hogy nem tudja megfelelően kezelni töredezett haját, mely probléma elsősorban azért van jelen, mert kevesen... tovább a teljes cikkhez >>
  
A zsíros haj nem túl esztétikus látvány, ápolatlan külsőt kölcsönöz, továbbá igen egészségtelen is. A fejbőr túlzott zsírosodása megakadályozza a hajhagymákat abban... tovább a teljes cikkhez >>
  
Korpás haj: Nem is gondolnánk, hogy a korpás haj jelenleg a húsz év felettieknek több mint a felét érinti. Amellett, hogy a látvány is zavaró, a vele járó fejbőr viszketése sem túl... tovább a teljes cikkhez >>
  
Egészséges haj: Az előző cikkekből kiderült, hogy a hajápolás két tényezőből áll, a külső és a belső ápolásból. A két tényezőt nem lehet különválasztani, hiszen bármilyen... tovább a teljes cikkhez >>
  
 

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update