látogató számláló

Sportolók diétája

Kérdés:

Mit kell tenni/enni, ha az ájulás határán van az ember? Mert én rendszeresen sportolok és észre vettem, ha nem eszem eleget nagyon rosszul tudok lenni. A másik kérdésem, hogy a tatár bifszteket lehet mással helyettesíteni?

Válasz:

Kedves Veronika!

Amennyiben rendszeresen sportolsz ne válasz olyan diétát magadnak, ami éhezéssel jár, hiszen duplán leterheled a szervezeted, ami akár betegség előidézője is lehet.

A sport sok energiát vesz igénybe, ráadásul az izmok építésére használja ezt az energiát, ezért olyan diétát javasolok, ami fehérjedús, hiszen ez az izmok alapvető építőanyaga. Amennyiben ezt megvonod, akkor a szervezeted máshonnan pótolja, esetleg létfontosságú szervek működésének az árán. Ez egyáltalán nem éri meg. Az aminosavakról itt olvashatsz bővebben: http://www.fogyokura.org/aminosavak

Próbálkozz az Atkins-diétával, az elégséges energiával lát el, miközben látványos fogyást érhetsz el általa.

Mivel rendszeresen sportolsz, ezért ne mulaszd el vitaminokkal és megfelelő folyadék fogyasztással kiegészíteni a diétádat.

A másik kérdésed, ha jól sejtem, egy villám diétára vonatkozik. A tatár-bifszteket nem lehet mással helyettesíteni, akkor nem hatékony a kúra, ehelyett másik diéta lesz az optimális. Meg kell, hogy mondjam, hogy sportolás mellett egyáltalán nem javasolom egyik villám diétát sem. Az előzőekben már kifejtettem, hogy miért. Az Atkins-kúra is látványos eredményeit tekintve, igaz hosszabb ideig tart, de legalább nem ájulsz el edzés közben, valamint egyetlen szerved sem károsodik, azért ez is valami :)

Sok sikert!
 

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update