látogató számláló

Savasít vagy lúgosít?

Kérdés:

Tisztelt fogyokura.org!

A magvak - mogyoró, pisztácia, dió, kesudió, földimogyoró.... - a savas vagy a lúgos ételek közé tartoznak? A lúgos ételek között van feltüntetve a meggy, a paradicsom és a citrom is. Én ezeket azért nem eszem szivesen, mert hogy savanyúak és tudtommal savat termelnek. Valószínű én tudom rosszul, de szeretnék erre valami magyarázatot kapni. Minden édes étel savas? pl: mazsola? Várom válaszukat! Köszönettel: K. L.

Válasz:

Kedves László!

A mogyoró, földimogyoró, pisztácia, dió, kesudió enyhe mértékben savasító hatásúak, nem kifejezetten alkalmasak lúgosításra, ellenben nem romboló hatásúak, nyugodtan lehet enni ezeket az élelmiszereket.

A meggy, paradicsom és citrom érdekes kérdés, gyakran felmerül, mert első látásra ellentmondásosnak tűnik, de valóban lúgosítanak, annak ellenére, hogy gyomorsavat termelnek. Kizárólag akkor edd ezeket, ha nem okoznak kellemetlen érzést.

Nem minden édes étel savasít, főként az édességek, amik finomított répacukorral készülnek, cukrászsütemények, csokoládé, cukorka, tehát azok, amiket édességeknek nevezünk. A fő szempont a cukortartalom és a tartósítószer, színezék, aroma jelenléte, ezek jelentik a fő veszélyforrást.

Remélem kielégítő választ tudtam adni.

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update