látogató számláló

Reflux és mellkas fájdalom

Kérdés:

Az a gondom, hogy a refluxom most nagyon előjött. Fáj a mellkasom és rosszulléteim is vannak. (Nem tudom, hogy ez miatt van-e.) Szeretnék olyan vizsgálatot, ahol nem kell lenyelni az endoszkópot, mert nem bírom ki hányás nélkül. Vagy létezik más vizsgálat, ahol meg tudnák nézni ezt a betegségemet? Nagyon köszönöm.

Válasz:

Kedves Mária!

Nem tudok róla, hogy lenne más módja a reflux vizsgálatnak, mint az endoszkópos vizsgálat, de elképzelhető, hogy rosszul tudom. Amennyiben ezeket a tüneteket tapasztalod, mindenképpen fordulj szakorvoshoz. Nem érdemes várni vele.

Saját magad annyit tudsz tenni, hogy kerülöd a savasító élelmiszerek fogyasztását, amik az elsődleges kiváltó okai a refluxnak. Főként azokat az ételeket kerüld, amik sok adalékanyagot tartalmaznak, színezéket, tartósítószert, állományjavítót, valamint a cukros és szénsavas üdítőket. Ezen kívül természetesen, van még elég sok élelmiszer, ami savasít, ezekhez a Reflux diéta cikkben találsz több információt, valamint az Elsavasodás írás is jó támpontot adhat.

Táplálkozásodat bővítsd ki lúgosító ételekkel és italokkal, valamint lúgosító táplálék kiegészítőkkel, az a tüneteket is enyhíteni fogja. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy helyettesíti az orvosi vizsgálatokat és kezelést, mindenképpen menj el egy vizsgálatra.

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update