látogató számláló

Óvatos méregtelenítés

Kérdés:

Hogy kezdjem a méregtelenítést, ha már hosszú ideje 8-10 éve gyógyszereket kell szednem és sajnos mindig gyengébb vagyok?

Válasz:

Kedves Éva!

Amennyiben gyógyszereket kell szedned, annak minden valószínűség szerint megvan az orvosi oka. Ebből adódóan a méregtelenítés nagy körültekintést igényel. A zöld tea fogyasztása a méregtelenítés legenyhébb formája, és tudomásom szerint nincs olyan gyógyszer, melynek befolyásolná vagy módosítaná a hatékonyságát.

Mindemellett javasolom, hogy szakorvos segítségével dolgozz ki egy módszert a méregtelenítésre, valamint a felügyelet is javasolt. A szakorvosod, akinek a diagnózisa alapján szeded a gyógyszereket, pontosan ismeri a kórtörténetedet, a szedett és jelenleg bevitt gyógyszereket, így ő a legalkalmasabb arra, hogy ezt a kérdést feltedd neki. Véletlenül se állj neki egyedül egy drasztikus méregtelenítésnek, mert nagyon valószínű, hogy még jobban legyengülsz, esetleg olyan hatása lesz az egyéb kezelésekre, ami nem válna az egészségedre.

A vitaminok bevitele minden folyamatot feljavít, így az anyagcserét is gyorsítja, ez egy hatékony módszer, és még az egyéb orvosi kezelések hatékonyságát is javíthatja. Szerezz be egy jó minőségű multivitamin készítményt, valamint nagyon figyelj oda, hogy elegendő folyadékot fogyassz.

Amennyiben nem sikerül a kezelő orvosoddal megoldásra jutni, érdemes több szakorvos véleményét is kikérni, hiszen a meglátás nagyon helyes, hogy az évek alatt lerakódott gyógyszer maradványokat ki kell söpörni a szervezetedből.

Addig is a zöld tea a megoldás, ebből akár öt csészével is megihatsz naponta, valamint rostokban gazdag táplálkozás, mely szintén kitisztítja az emésztő rendszert.

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update