látogató számláló

Nehézfémek a szervezetben

Manapság a nehézfémek elkerülhetetlenek minden ember számára, legalábbis azok számára, akik levegőt lélegeznek be biztosan.

Elég levegőt vennünk ahhoz, hogy a járművek által kibocsátott nehézfémek szervezetünkbe jussanak.
Ezek a nehézfém szennyeződések lerakódnak és ha nem gondoskodunk időről időre ezek oldásáról és kiürítéséről, magyarul a méregtelenítésről, akkor betegségek előidézőivé válhatnak.

A másik legfőbb nehézfém forrás az élelmiszeriparban kereshető, főként a csomagolóanyagok által, melyekből bőségesen jut a becsomagolt táplálékra is. Az adalékanyagok, tartósítószerek és állományjavítók sem mentesek ezektől az anyagoktól.

Az ivóvizek szintén nehézfémekkel szennyezettek. Ezeket akkor tudjuk elkerülni, ha víztisztítót alkalmazunk, illetve ha ásványvizet fogyasztunk.

Az ólom és a higany egyes állatok szervezetében is megtalálható, főként a halfélékben, melyek szintén a szennyezett vizeknek köszönhetők. Ezek elfogyasztásával már be is jutott szervezetünkbe a szennyeződés.

A fogtömés is higanyt tartalmaz
, mely elkerülhetetlenül mérgezi szervezetünket, hiszen manapság már csak minden több századik ember rendelkezik tökéletes fogakkal.

Gyakoriak a bőr által felszívódó méreganyagok
, sok esetben nehézfémek, melyek részei a legtöbb kozmetikai termékeknek. Tisztálkodni mindannyian szoktunk, így elkerülhetetlen ezeknek a szervezetbe jutása.

Ezek a méreganyagok mind mind mérgezik szervezetünket, jelenlegi kémiai társadalmunkban és szennyezett bolygónkon képtelenség elkerülni ezeket.

Egyetlen megoldás van, mely két fontos részből áll. Valamilyen szinten érdemes tájékozódni, naprakésznek lenni a legártalmasabb anyagokról, továbbá tudatosan vásárolni, hogy a lehető legkevésbé ártalmas termékeket használjuk és fogyasszuk. Ezzel egyidejűleg szervezetünknek szüksége van méregtelenítésre, hogy ne halmozódjon a méreganyag szint olyan mértékűre, ami már betegségekhez vezethet.

A méregtelenítésről bővebbet itt olvashat >>

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update