látogató számláló

Natúr tisztítószer

Manapság igen sok szó esik a tisztítószerekben, mosószerekben felhasznált anyagok káros hatásáról, sok információ hozzáférhető, mégis nagyon sokan nem képesek felhagyni a régi szokásokkal, és a jól megszokott vegyszereket használják, holott az organikus anyagok is hozzáférhetők.

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a habképző mosóaktív anyagok, melyek szinte minden tisztítószer, mosószer, tusfürdő és sampon összetevői között szerepelnek, a legártalmasabb bőrön keresztül felszívódó méreganyagok közé tartoznak.

Ezek az alumínium vegyületek, valamint az egyéb kőolajhulladékból származó adalékanyagok igen rossz hatással vannak szervezetünkre, szervi elváltozásokat, rákos megbetegedéseket okozhatnak, tehát igen fontos tudni róla.

Ebben az írásban nem kerül részletes felsorolásra az adalékanyag lista, valamint azok hatása, mert ez igen hosszadalmas lenne, de bárki utána nézhet, mert ma már nem titkosak ezek az adatok, hozzáférhetők.
Azt kevesen tudják, hogy a tisztítószerekben található káros anyagok pár perc leforgása alatt képesek a bőrön keresztül felszívódni, mivel a bőr áteresztő képességgel rendelkezik. Azt is érdemes tudni, hogy a gyerekeknek a bőre sokkal nagyobb áteresztőképességgel rendelkezik, mint a felnőtteké, tehát ők sokkal inkább ki vannak téve ezeknek a veszélyeknek.

A bőrön keresztül felszívódott méreganyagok azonnal a véráramba kerülnek, és ilyen formán elérik az összes szervet, hogy azután kifejtsék romboló hatásukat.

Nyilvánvalóan van megoldás a problémára, egyszerűen abba kell hagyni ezen tisztítószerek és mosószerek használatát, hiszen léteznek természetes tisztítószerek, melyek ugyanolyan jó hatékonysággal rendelkeznek, amellett semmilyen szintetikus adalékanyagot nem tartalmaznak.
A legnagyszerűbb tisztítószer a mosódió, ami a szappanfa termése, Indiában régóta használják mosásra, takarításhoz, valamint még hajmosáshoz is.

A mosódió belsejében található a saponin hatóanyag, ami vízzel érintkezve rendkívül erős tisztítóhatást fejt ki. Indiában, ahol őshonos a szappanfa, már évszázadok óta használják a háziasszonyok a mosódiót, hiszen nem csupán roppant hatékony, de olcsó is. Az utóbbi években, amióta a nyugati területeken megnövekedett az igény a természetes tisztítószerekre, Indiában igen nagy mennyiségben termesztik a szappanfát.

A mosódió használata igen egyszerű, a mosódió héját a mosógépbe kell helyezni, közvetlenül a ruhák közé, semmi más dolgunk nincs. Öblítőre nincs szükség, kivéve, ha valaki ragaszkodik az illatanyaghoz, ugyanis a mosódió illatmentes.

A mosódiót kifőzve lehet használni mosogatáshoz, egyéb felületi tisztításhoz, valamint hajmosáshoz is.

Mindezen pozitív jellemzők, és nagy hatékonyság mellett a mosódió még olcsó is, a legolcsóbb mosószerek közé tartozik, tehát minden szempontból a lehető legideálisabb mosószer, ami napjainkban létezik, és még a környezetszennyezés ellen is teszünk egy-két apró lépést a használata révén.


SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update