látogató számláló

Natúr színes kozmetikumok

A nők nagy része számára a smink ugyanolyan fontos összetevője a mindennapi életnek, mint a tisztálkodás, holott ezen a területen is igen sok méreganyaggal találkozik a bőrünk.
Néhány ezer évvel ezelőtt is használtak sminket a nők, ezt az ókori egyiptomiak fejlesztették tökéletes színvonalra, gyönyörű sminkeket használtak, ami még jó hatással is volt a bőrük állagára. Szintetikus adalékanyagok nélkül is nagyon szép színeket állítottak elő, néhány szemfestékbe olyan gyógynövényeket kevertek, amik a szem állapotát és a látást javították.

A legújabb korban újra elő kellett ásni a régi korok technológiáit, hiszen a méreganyagok olyan szinten elárasztották hétköznapjainkat, hogy muszáj valamit tenni ezzel kapcsolatban, az igény is egyre nagyobb az emberek részéről, hogy tiszta termékeket használhassanak.

Koreában már évekkel ezelőtt elindult a natúr színes kozmetikumok hulláma, a koreai kozmetikum ipar jóval Európa előtt jár. Nálunk csak most kezdenek elterjedni azok az alapozók, melyek a tökéletes fedés mellett bőrnyugtató, regeneráló és bőrjavító hatásúak.

Ezek az alapozók eredetileg bőrnyugtató balzsamként kezdtek elterjedni, mivel összetevőik között olyan gyógyhatású készítmények találhatók, melyeket bőrgyógyászok és plasztikai sebészek alkalmaztak sejtmegújító hatásuk miatt. Színes kivitelben minden egyben alapozó is, ami roppant esztétikus és természetes hatást biztosít.
Szemfestékek tekintetében már hazánkban is lehet kapni olyan ásványi alapú sminkeket, ami pusztán színes ásványi anyagokat tartalmaz, minden szintetikus adalékanyag nélkül. Használhatóságukból és szépségükből nem von le semmit, hogy a megszokott szintetikus anyagok nem kerültek hozzáadásra.

Ezek a színes kozmetikumok mindenkinek ajánlottak, ám azok számára, akiknek különleges védelemre van szükségük, például a várandós és szoptatós kismamák, kizárólag csak ezeket a termékeket szabadna használniuk, hogy a babáktól távol tartsák az esetleges méreganyagokat.


SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update