látogató számláló

Milyen pékáru javasolt?

Kérdés:

Arra lennék kíváncsi, hogy az extrudált natúr kenyér az hizlal? Ha valaki fogyókúrázik ehet ilyet? Mert rá van írva ugyan, hogy egy szelet 19 kcal, de 100 g termék 78,8 g szénhidrátot tartalmaz. Én azt a fajta fogyókúrát csinálom, hogy nem viszek be szénhidrátot, kerülöm amennyire csak lehet. Nem eszek kenyeret, burgonyát, rizst, tésztát, édességet sem. Ehetek akkor ilyen kenyeret, vagy sem? És a búzakorpás dolgok hizlalnak? Köszönöm válaszukat.

Válasz:

Kedves Zita!

Az extrudált kenyér nem hízlal, mint azt megállapítottad te is, roppant kevés kalóriát tartalmaz. Hogy lehet-e enni ilyet, azt a fogyókúra típusa határozza meg. A kötött étrendű diéták esetében nem érdemes eltérni a minta étrendtől. Amennyiben teljesen szénhidrát mentes diétát folytatsz, akkor nem ehetsz ilyet, hiszen szénhidrát, de ilyen diéta nem sok van, az Atkins diéta első szakasza hasonló.

Akkor ehetsz ilyen kenyeret, ha a diétád engedi a kis mennyiségű szénhidrátot, a kalória értéke alapján pedig tudsz számolni, hogy mennyit engedélyezz magadnak.

A búzakorpás dolgok nem hizlalnak, ha nem tartalmaznak cukrot, élesztőt, egyéb adalék anyagokat. Igazából, ezt mésg sokkal inkább javasolom, továbbá a teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyeret, mint az extrudált kenyeret. A teljes kiőrlésű pékáruknak magas a rost tartalmuk, ebből adódóan tisztitják a bélrendszert, gyorsítják az anyagcserét, elősegítheti a fogyást.

Mindezek mellett, ne felejtsd el az elegendő mennyiségű folyadék fogyasztást.

Sok sikert!
 

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update