látogató számláló

Mikor együnk zsírégető gyümölcsöt?

Kérdés:

Üdv. Olvastam a zsírégető gyümölcsökről. Ha minden étkezéskor eszek belőlük, akkor hatásosabb? Étkezés előtt vagy után kellene megenni? Köszönöm a választ előre is!

Válasz:

Kedves Marcsi!

A zsírégető gyümölcs nem attól zsírégető, hogy a megevett táplálékot elégeti, hanem attól, hogy a gyümölcs megemésztése több energiát igényel a szervezettől, mint amennyit maga a gyümölcs tartalmaz. Ebből adódóan, zsírégetés szempontjából mindegy, hogy evés előtt vagy utána eszed.

Ennek ellenére nem javasolom, hogy evés után gyümölcsöt egyél, mert minden gyümölcs másként hat az emésztési folyamatokra, és az sem mindegy, hogy milyen táplálék után fogyasztod. A legoptimálisabb, ha legalább fél órával evés előtt eszel gyümölcsöt, de még egyszer hangsúlyozom, hogy a zsírégetés intenzitását ez nem befolyásolja.

Amit javasolni tudok, és valóban a bevitt táplálék lebontását segíti elő, az almaecet. Étkezés előtt közvetlenül egy pohár vízbe keverj el egy vagy két mokkáskanál almaecetet és azt idd meg. A gyümölcsöket meg inkább az étkezések közé iktasd be, csillapítja az éhség érzetet is.

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update