látogató számláló

Migrénes fejfájás és a savtúltengés

Kérdés:

Miért okoz iszonyatos fejfájást időközönként a savtúltengés, ami csak hányatással szűnik meg esetemben?

Válasz:

Kedves Éva!

A savtúltengés megváltoztatja a vér egyensúlyát, legegyszerűbben úgy lehetne mondani, hogy túlterheltté válik. Ennek következtében elveszíti normális áramlási képességét, erősen akadályozottá válik az oxigén szállítás. Ez okozza a gyakori fejfájást.

Két dolgot szeretnék ezzel kapcsolatban mondani. Először is, ez egy igen veszélyes állapot, főként ha krónikussá válik, ugyanis nagyon sok szövődményes betegség alakul ki, ha nem kerül kezelésre. Teljesen egyértelmű, hogy miért. A sejtek nem kapják meg a megfelelő oxigént, tápanyagot, az anyagcsere leromlik, és még sorolhatnám. Ezért mindenképpen azt javaslom, hogy minél hamarabb fordulj szakorvoshoz.

A másik, amit lényegesnek tartok, hogy a hányatás nem éppen a legmegfelelőbb módja a kezelésnek, sőt, a lehető legrosszabb, amit tehetsz. Sokkal inkább a lúgosításra kell hangsúlyt fektetni, hiszen a problémát a gyökerénél kell kezelni és nem a tüneteket, mely nem vezet gyógyuláshoz.

Térj át a lúgosításra, valamint ne mulaszd el a szakorvos meglátogatását, később sokkal nehezebb lesz kezelni a szövődményes betegségekkel együtt.

Sok sikert és jó egészséget kívánok!

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update