látogató számláló

Mi történik a műtét után?

Sokan nem csak magától a beavatkozástól tartanak, hanem azt követő procedúrától. Pedig, ha jobban belegondolunk, semmi félelmetes nincs benne. Az áhított célunk elérésének utolsó állomása ez.

A regenerálódási folyamat ennél a beavatkozásnál rövid. Esetleg egy vagy két napot vesz igénybe. Utófájdalmak sem jellemzőek, legfeljebb izomlázszerű tünetek léphetnek fel.

Ami a leginkább zavaró, hogy a kezelés után még jó pár hétig szorítóruhát kell hordani. Ennek az alakja nyílván attól függ, hogy milyen testrészen végezték el a zsírleszívást. Ezt a ruhát már a beavatkozás előtt meg kell vásárolni, általában ez kapható a beavatkozást végző klinikákon. A hatékonyság miatt fontos, hogy a megfelelő méretet vegyük meg.

Az első nyolc napon éjjel nappal kell ezt viselni. Ebben az időközben azt szokták javasolni, hogy a páciensek kerüljék még a zuhanyzást is, és lehetőleg csak mosakodjanak. Így szárazon tudják tartani a seb környékét. Ennek az az oka, hogy a varratszedésig nagyon fontos a kezelt részek sterilen tartása az esetleges fertőzések elkerülése végett. Valamint ez a ruha gyorsítja a gyógyulási folyamatot, illetve leszorítja a bőrt.

A kontrollfotózásra két hónap elteltével kerülhet sor. A kezelés hatékonyságáról itt kaphatunk pontos képet, hiszen összevethetjük a beavatkozás előtt készült képpel.

Az eredmény egyébként rögtön a műtét után látszik már, ezt centiméterekben érdemes mérni, nem kilogrammokban. Ez a változás, egy vagy akár két mérettel kisebb ruhákat jelent a továbbiakban. Ez az állapot tartós, hiszen a zsírsejtek nem fejlődnek ki újra. Így a test új arányokat nyer. Jó, ha tudjuk, hogy a kezeléskor a zsír mennyiségének 80 vagy 90 %-át távolítják el. Ha létezne olyan módszer, amivel mindent leszívnák, akkor az adott helyre már nem lehetne hízni.

Azonban, mivel ez technikailag nem megoldható, ha nem étkezünk megfelelően, nem sportolunk továbbra sem, akkor fenn áll a hízás veszélye. Ekkor a megmaradt zsírsejtekben lévő zsír mennyisége fog nőni. De az esetleges súlygyarapodás során is, arányosan fog eloszlani rajtunk a felesleg.

Ha életmódot váltunk, akkor egyszerre teszünk az egészségünkért, és biztosítjuk azt, hogy tartsuk az optimális testsúlyunkat. Igaz, hogy nagy akaraterő és kitartás szükséges hozzá, de ez mindenképp egy megtérülő befektetés.

A táplálkozás és a mozgás alapvetően meghatározza az életünket. Fontos, hogy figyeljünk a kalória bevitelünkre, és arra, hogy sok egészséges ételt, zöldséget, gyümölcsöt, és teljes kiőrlésű gabonát fogyasszunk. Kerüljük a szénhidrátokat és a telített zsírokat. A mozgást, az aktív életmódot pedig fokozatosan illesszük be a mindennapjainkba.

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update