látogató számláló

Méreganyagok

Az elhízás oka cikk folytatása

Gyakori oka az elhízásnak a túlzott méreganyag bevitel. Nem feltétlenül a méregként meghatározott anyagokra gondolunk, hanem azokra az anyagokra, melyek emészthetetlenek, befolyásolják szervezetünk működését, sokszor módosítják az egész emésztőrendszert, vagy szervezetünk más működési területeire vannak káros hatással.
Ezek az anyagok nagyon sok élelmiszerben megtalálhatók. Ilyenek az aromák, tartósítószerek, édesítőszerek, állományjavító anyagok, színezékek, és amikről még valószínűleg nem is tudunk. Manapság már rendelkezünk azzal az előnnyel, hogy az élelmiszereken fel vannak tüntetve az összetevők. Nagy része ugyan számokkal van jelölve, de mégis megállapítható, hogy mit tartalmaz az élelmiszer.
 
Így nincs már dolgunk, mint tudatosan vásárolni, kerülni a túl sok adalékanyaggal rendelkező élelmiszereket, melyek nagy részét a félkész ételek és az üdítőitalok között találjuk. Saját felelősségünk, hogy egészségünket feláldozzuk-e a kényelem oltárán. Természetesen, sokkal egyszerűbb 15 perc alatt elkészíteni a vacsorát, miután egész nap dolgoztunk. Senkinek nem vethető szemére, ha nem áll neki este a háromfogásos vacsorának, inkább a gyorsabb megoldást választja. Mégis érdemes végiggondolni, hogy megéri-e az egészségünk árán is, valamint az is nagyon fontos tényező, hogy gyermekeink szervezetéért mi vagyunk a felelősek.

Vissza az elhízás oka cikkhez >>

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update