látogató számláló

Lehetséges szövődmények

Minden beavatkozásnak lehetnek szövődményei, ezekkel számolnunk kell, mielőtt belevágunk a folyamatba. Nem árt mérlegelni, mit veszthetünk, és mit nyerhetünk a kezelés által.
Ultrahangos zsírbontás
A plasztikai műtétek mindig is vonzották az embereket, azonban több tíz évvel ezelőtt a különböző beavatkozások még cseppet sem voltak veszélytelenek. Volt olyan tragikus eset, amikor egy nő lábát amputálni kellett az alkalmazott technológia miatt. Jelenleg ilyen nem fordulhat elő, hiszen a módszerek rohamos ütemben fejlődnek.

Fontos arra felhívni a figyelmet, hogy ma már a kockázatok is csak elvben állnak fent, a gyakorlati bekövetkezésüknek a valószínűsége kicsi. Egyébként az ultrahangos zsírleszívás ilyen jellegű negatív következményei nagyából megegyeznek a hagyományos zsírleszíváséval.

Az ultrahangos zsírbontásnál az alkalmazott korszerűtlen technika által ki lehetünk téve veszélynek. Ezen olyan régi típusú gépek használatát kell érteni, amelyek nem rendelkeznek a hőhatást ellenőrző védelmi és hűtőrendszerrel. Ilyen esetben előfordulhat a túlmelegedés, és az esetleges égési sérülések is. Tehát mérlegelnünk kell mielőtt a klinikák közül választunk, nem árt megkérdezni erről a tapasztalattal rendelkező ismerőseinket, vagy különböző fórumokon, internetes oldalakon ennek utána nézni.

Felléphetnek egészségügyi komplikációk is, ide tartozik a vérzés, vérömleny, a gyulladás, a bőrelhalás, bőrideg sérülés és a zsírembólia. Az ultrahangos zsírleszívás során általában érintetlen marad a kezelt terület közelében lévő erek, idegek, kötőszövet. Azonban az esetek kis százalékában ez mégsem teljesül, ilyenkor vérzés, és vérömleny léphet fel.

A kisebb bevérzések jegeléssel kezelhetők. A gyulladás kialakulásáért is ezek a tényezők a felelősek, megjelenése azonban ezrelékes valószínűségű. Azt viszont tudnunk kell, hogy ez veszélyes lehet, mert a váladék eltávolítása miatt akár az egész területet is fel kell nyitni.

A bőrünk tapintása pár hétig olyan lehet, mintha nem a sajátunk lenne. Csökkenhet a bőr felszínének érzékenysége. De ettől nem kell megijedni, ez nem egy végleges állapot.

A zsírembólia egy csupán elvben fennálló lehetőség. Bizonyos esetben elakadhatnak a zsírcseppek, és ezáltal elzárhatnak egy érszakaszt. Ez egy lassan induló folyamat, két nap múlva éri el a csúcspontját. Hatására fájdalmat érzünk.

Tehát fontos, hogyha rosszul létet, levertséget, mellkasi fájdalmat tapasztalunk a beavatkozás után, akkor azonnal szóljunk a szakorvosnak.

Esztétikai szövődmények is megjelenhetnek a beavatkozás után, bár az esélye ennek is kicsi. Ha azonban súlyosabb probléma merülne fel, akkor azt újabb beavatkozással lehet korrigálni azt.

Ebbe a csoportba tartozik a hegproblémák, és az aszimmetria. A hegképződés zavara legfeljebb a keloid képződésre hajlamos embereknél fordulhat elő, mivel a hegek nagyon aprók, csupán pár milliméteresek.

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update