látogató számláló

Kíméletes diéta középkorúaknak

Kérdés

56 éves vagyok, 164 cm és 80 kiló. Ez nagyon sok és nem érzem jól magam a bőrömben. Vékony csontozatú vagyok és túl nagy tehernek érzem a súlyomat. A korom egy visszahúzó tényező a fogyókúrához. Úgy érzem már öreg vagyok és nevetséges a sportoláshoz is, mert nálam a kevés mozgás is sokat árt. Nem tudom mit tehetek, illetve hogyan tudnék lefogyni legalább az egészségem érdekkében. Nagyon örülnék egy hatékony válasznak. J.I.

Válasz

A korod egyáltalán nem akadálya sem a fogyókúrának, sem a testmozgásnak. Olyan fogyókúrát kell kiválasztani, ami hosszútávú, nem drasztikus, így nem viseli meg a szervezetet. Emellett a zöld tea rendszeres fogyasztása sokat segíthet, az almaecet úgyszintén.

A rendszeres testmozgás nem feltétlenül jelenti azt, hogy járj konditerembe. A rendszeres séta, és az otthoni pár perces torna is sokat segíthet. Ne gondold, hogy ez nevetséges lenne, ha például elmész egy délelőtt uszodába, meglátod milyen sok nálad sokkal idősebb ember jár úszni. Azt gondolom sokkal nevetségesebb, ha többet jelent, hogy ki mit gondol, mint a saját egészséged.

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update