látogató számláló

Kamaszok problémája

Kérdés:

14 éves lány vagyok, és már régóta nem vagyok megelégedve a testemmel. Ez miért van?

Válasz:

Kedves Ivetta!

Nem fejtetted ki, hogy mi az a konkrét dolog, amivel nem vagy megelégedve, ezért én is csak általánosságban tudok neked válaszolni.

A legtöbb ember 14 éves korban nincs megelégedve a testével, tehát a problémád nem egyedülálló. Nem csodálkozom azon, ha most ez nem nyugtat meg téged, ezért leírok pár dolgot, amivel enyhíthetsz a helyzeten, vagy jobbá teheted azt.

A rendszeres mozgás mindig segít, akár fogyásról van szó, akár csak rossz közérzetről. A testmozgás egészségesebbé tesz, javítja az anyagcserét, vérkeringést, oxigén ellátást, ebből következik, hogy összességében jobban érzi magát, aki rendszeresen mozog.

A helyes táplálkozást nem is kell említenem, hiszen az egészség alapját jelenti, de ami keveseknek jut eszébe az a megfelelő vitamin és ásványi anyagfogyasztás. Vitaminhiány okozhat olyan tüneteket, amitől akár szellemileg, akár testileg nem érzed jól magad. Szerezz be a korodnak megfelelő multivitamin készítményt és szedd rendszeresen. Biztosan állíthatom, hogy azonnali változásokat fogsz észlelni magadon.
 

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update