látogató számláló

Jó minőségű multivitamin választás

Kérdés:

Egy jó és hatásos multivitamint tudna ajánlani? 53 éves vagyok 84 kg, magas a vérnyomásom és allergiám is van, emellett zöldhályog. Amúgy minden oké! Köszönöm szépen! József

Válasz:

Kedves József!

A multivitaminok akkor jók, ha elegendő mennyiségű a vitamin és ásványi anyag tartalmuk, valamint természetes készítmények, melyek hosszú felszívódásúak. Ilyen táplálék kiegészítőt több forgalmazó is árul. Legismertebb a Dr. Lenkei Gábor vitamin. Az ő termékük jó minőségű és megfelelő mennyiséget tartalmaz.

A magas vérnyomás korrigálható emelt adag C-vitaminnal. A C-vitamin tágítja és rugalmassá teszi az ereket, ezzel csökkentve a vérnyomást. Magas vérnyomás esetén naponta 2000-3000 mg ajánlott.

Az allergia csökkent immunrendszer működés tünete, mely optimalizálható vitamin készítményekkel, valamint ebben az esetben is az emelt C-vitamin javasolt.

A zöld hályog kezelését mindenképpen szakorvossal kell megkonzultálni, ám a vitaminok segíthetnek a javulásban. A látóidegekre nagy hatással van az A-vitamin, valamint a B12 vitamin.

Mindent összevetve a javaslatom a következő. Szüksége van egy jó minőségű és korának megfelelő multivitaminra, ezen kívül emelt dózisú C-vitaminra, valamint egy B-komplex készítményre, melyben megfelelő arányban vannak összeállítva a B-vitamin fajtái. Lelkiismeretes vitamin szedés mellett a tünetek jó eséllyel eltüntethetők.
 

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update