látogató számláló

Gyermek egyoldalú táplálkozása

Kérdés

Jó Napot Kívánok! Kislányom 3.5 éves. 1 éves koráig mindent megevett, most viszont csak kb. 10 féle ételt eszik meg, amik pont hízlalnak. 104 cm és 20 kg. Nem hajlandó az új ételeket megkóstólni sem. Zöldség, gyümölcs fogyasztása szinte nulla. Nem tudom mit tegyek! Félek hogy elfog hízni! Van valami megoldás erre? Mi lehet az oka? Segítségüket köszönöm! Mónika

Válasz

Kedves Mónika!

A gyerekeknél gyakran előfordulnak olyan időszakok, amikor válogatóssá válnak. Jó esetben ez rövid idő után megváltozik. Mindenképpen javasolnék egy gyermekek számára készített táplálékkiegészítőt, mely vitaminokat és nyomelemeket egyaránt tartalmaz, hiszen ha a gyermek egyoldalúan táplálkozik, akkor hajlamossá válhat a különböző hiánybetegségekre, mely felnőttkorban is veszélyes, fejlődő szervezet esetében viszont sokkal nagyobb odafigyelést igényel.

Érdemes lenne gyermekorvosával konzultálni a fennálló helyzetről, ha esetleg szervi oka van, akkor arra fény derüljön idejében.

A táplálékkiegészítő azért is fontos, mert könnyen lehet, hogy egy vagy több vitamin hiánya okozza a gyermek táplálkozási szokásait. Ezen kívül nagyon fontos, hogy elegendő folyadék jusson a gyermek szervezetébe, mert ennek a hiánya is okozhat furcsaságokat.

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update