látogató számláló

Evészavar

Napjainkban egyre több ember érzi úgy, hogy nem elég egy jó frizura vagy egy csillogó mosoly, testünket is formálni kell ahhoz, hogy befogadjon egy-egy közösség. Leggyakrabban tizenéveseknél fordul elő, hogy a túlzásba vitt tartozási vágy egy közösséghez olyan önértékelési zavarhoz vezet, ami testileg-lelkileg egyaránt veszélyes.

Az alakformálásnál nem ritka, hogy egyesek félni kezdenek és elzárkóznak a rendszeres étkezéstől. Ha megvonjuk testünktől az evést, olyan fontos vitaminoktól és ásványi anyagoktól, rostoktól foszthatjuk meg magunkat, amik nemcsak fontosak, de fogyókúra alatt növelni kell bevitelüket, mert a fogyással eleve sokat vesztünk belőlük.

Ezek hatásai: fokozatosan romlik az immunrendszer, vérszegénység léphet fel. Mivel testünk az étkezések során veszi fel az energiát, ezek megvonása hatással van a szellemi- és állóképességre. Az izmok is elgyengülnek, ha nincs felhasználható energiaforrás, így a szervezet aktuális erejét a fehérjékből nyeri, ez lelassítja a zsírégetés folyamatát.

A változatos étrend az egészség megőrzésében és a regenerálódásban nyújt segítséget, viszont hosszabb ételmegvonás során leépülhet a szervezet, lelassul az emésztés, és a test minden bevitt falatot elraktároz, mert több energiára van szüksége.

Aki kevesebb evéssel próbál fogyást elérni, az éhsége előbb-utóbb legyűri és falásrohamokba kezd. Minden egyes étkezés bűntudatot ébreszt a betegben, szégyenérzete tovább romlik. Félelmében egy-egy ilyen rohamot önhánytatással és hashajtók szedésével kompenzál, ami különböző emésztési zavarhoz, súlyos betegségekhez vezet, mint az anorexia és a bulimia. Ezek a betegek lassanként zárkózottak lesznek, szervezetük tönkremegy, ezért segítségre van szükségük.

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update