látogató számláló

Elsavasodás

A régi értékrend szerint, minden betegség oka, a testet ért, külső támadásokon alapul. Ezek a vírusok és baktériumok, melyek révén a betegségek terjedni képesek. Mégis elgondolkodtató, hogy egy esetleges influenzajárvány során nem minden ember betegszik meg. Vannak ellenállóbb szervezettel rendelkező emberek, akik képesek a vírusok támadásával szemben védekezni. Ennek vajon mi lehet az oka? A szerencse? Nem valószínű.
édesség képviselő fánk sütemény
Új kutatások szerint a szervezet egészségének „szerencséje”, a sav-bázis arány egyensúlyán áll vagy bukik. Amennyiben megvizsgáljuk az utóbbi évtizedekben megváltozott élelmiszerek összetevőit, valamint az utóbbi időszakban megjelent új betegségeket, valamint ezek mértékét, igen nagy arányú összefüggést találhatunk.

Manapság egyre fiatalabb korban fordul elő az emberekkel, hogy krónikus betegségekben szenvednek. Amennyiben megnézzük, hogy mennyit fejlődött az orvostudomány, valamint a technológiák, ennek éppen ellenkezőleg kellene lennie. A fejlődés során egyre kevesebb beteg embernek kellene lennie, de ez nem így van. Egészen természetesnek vesszük a húszévesek panaszait érszűkületről, gyomorfekélyről, migrénről és még ezer féle panaszról. Néhány évtizeddel ezelőtt ezek a negyvenes éveit taposó korosztály tünetei voltak. Akkor mégis mi változott?
gyógyszer betegség
Földünk szennyezettsége, a légkör szennyezettsége, ebből adódóan az élelmiszerek összetevői. A gazdaság változásával, a rohanó életmóddal a félkész ételek összetevői. Az üdítőitalok és egyéb élvezeti cikkek választéka. A gyógyszerek választéka. Körülnézünk, és azt láthatjuk, hogy kialakult egy szinte tökéletes vegyi társadalom. A vegyi anyagok olyan szorosan részévé váltak életünknek, hogy már el sem tudnánk képzelni nélkülük a működést. Egy dolgot felejtünk csak el. Vajon milyen hatással van ez szervezetünkre.

Mivel jár az elsavasodás?

Testünkben a vérnek és a testnedveknek van egy úgynevezett pH értéke, mely a sav és a lúg mértékét mutatja meg. A sav-bázis egyensúly, amikor optimális szinten van, az egy egészséges szervezet. Amikor ez felborul, akkor a test túlságosan savassá válik, mely roncsoló hatással van a sejtekre. Gondoljuk végig, mi történik egy anyaggal, akár egy fémmel, ha savat cseppentünk rá. A példa kissé sarkalatos, de hasonlóan működik a testünkkel is. A szervezet megpróbál védekezni ez ellen, de bizonyos mérték felett sikertelen. Ezt óhatatlanul betegségek követik. A sejtek megsérülnek a sav hatására, sok esetben létfontosságú szerveknél, így maradandó károsodást okoznak. Ezt a folyamatot kell tudatosan megakadályoznunk, illetve testünket regenerálnunk. Elsavasodás eredménye többek között a candida, az ekcéma, a cellulitisz, a magas vérnyomás, a migrén és még sorolhatnánk a végtelenségig, annyi betegség előidézője lehet.

Az elhízás

Sok esetben az elsavasodás elhízáshoz vezet. A folyamat logikus és egyszerű. A test megpróbál védekezni a sav ellen, ezért zsírpárnákkal öleli körül, hogy azok kevésbé legyenek ártalmasak a létfontosságú szervek sejtjeire. Így a lerakódott zsírszövetek megvédik szerveinket.
torta édesség
A bizonyíték is legalább ilyen logikus és egyszerű. Gátat vethetünk savasító életmódunknak, visszafordíthatjuk a folyamatot, azonnal azt tapasztaljuk, hogy szervezetünk elkezd megszabadulni az immáron feleslegessé vált védelmező zsírtól. Előfordul, hogy egy lúgosító étrend bevezetése után már nincs is szükség fogyókúrára, szervezetünk saját magát regenerálja.

Savasító ételek

Itt nem soroljuk fel az összes savasító táplálékot, csak a leggyakoribb és legveszélyesebbeket.
kávé
Ezek a következők: fehér cukor, burgonya, sajtok, joghurt, tenyésztett halak, vörös húsok, savanyított zöldségek és gyümölcsök, alkohol, kávé, szénsavas üdítő italok (kiemelt a kóla és az energia ital), fehér kenyér, valamint minden adalékanyag, ételfesték, tartósítószerek, színezékek, édesítőszerek.

Lúgosító ételek

A savasító ételekhez hasonlóan nem található meg a felsorolásban az összes lúgosító táplálék, csak néhány azok közül. Ezek a következők: zöldségek (kiemelten a kelkáposzta és a petrezselyem), szója granulátum, paradicsom, retek, cékla, fokhagyma, gyömbér, pirospaprika, saláta, brokkoli, fűfélék, csírák, uborka, tisztított víz, citrom, kókusz, meggy, tönkölybúza, hajdina, kecsketej, kömény, borsó, sárgarépa, kelbimbó, karfiol, spárga, karalábé.
zöldség brokkoli répa
Az elsavasodott test helyreállítása egyrészt a lúgosító étrendre való áttérésből, valamint a lúgosító folyadék fogyasztásából áll, melynek segítségével regenerálható az elsavasodott szervezet, megelőzhető vagy visszafordítható több betegség folyamata, valamint gyakori kezelése az elhízásnak is fogyókúra nélkül. Már csak kényelmi szempontokból is érdemes kipróbálni, hiszen mennyivel kényelmesebb ez a módszer, mint egy fogyókúra hosszas folyamata.
 

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update