látogató számláló

Candida diéta - mit szabad és mit nem?

Kérdés:

Tisztelt Cím!

Candida problémával kapcsolatos kérdésemre szeretnék választ kapni. Sok cikket olvastam már a témában, és a legtöbb tiltja a savasító ételeket, többek között a tejtermékeket, húsokat is. Ebben a cikkben ezek viszont szerepelnek. Mégis ehetők? Illetve érdekelne,hogy milyen teák ajánlatosak ilyenkor (én zöld teát, lapacho és ph lúgosítót iszom)?

Több cikkben eltérő véleményt olvastam a pékárúk fogyazstását illetően. Egy helyen azt írták, hogy teljes kiörlésű (zab,korpás, tönköly) pékárút lehet fogyazstani, ha szódabikarbónával készül. Ez valóban így van? Egyéb megengedett kelesztési mód létezik? Válaszukat köszönöm: Ágnes

Válasz:

Kedves Ágnes!

A candida diéta étrendek közötti különbözőségek főleg abból adódnak, hogy sokan nem veszik figyelembe a szigorú szakasz és a későbbi általános diéta közötti különbözőségeket. Az első két hét egy szigorú diéta, mely során valóban nem ajánlatos sem a tejtermék, sem a hús fogyasztása. A cikkben található mintaétrend a későbbi diétára vonatkozik, ráadásul egy olyan étrend, mely csak egy iránymutató. A legjobb, ha mindenki saját magának állít össze egy megfelelő étrendet a tiltott és engedélyezett élelmiszerek ismeretében.

A zab, korpás és tönkölybúza pékáru, ha teljes kiőrlésű, nem csak engedélyezett, hanem ajánlatos is. A rostban gazdag, élesztő nélkül készült pékáru fogyasztása meggyorsítja az elszaporodott gombák kiürülését a szervezetből. Természetesen ez is a második szakaszra vonatkozik, az első szakaszban lehetőleg minden szénhidrátot kerülj.

Italokkal kapcsolatban azt tudom javasolni, hogy folytasd a zöld tea és a lúgosító fogyasztását. Ezen kívül javasolom a lúgosító ionizált ásványvizet, valamint az oxigénnel dúsított tisztított vizet. Továbbra is kerülj minden szénsavas és cukros italt, továbbá a kávét.
 
Sok sikert!

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update