látogató számláló

Az ultrahangos zsírbontás folyamata

Mi, nők szinte bármit képes lennénk megtenni a bombázó testalkatért. Úgy tartja a mondás, hogy a szépségért szenvedni kell, de ne kínozzuk magunkat feleslegesen.
Ultrahangos zsírbontás
Ha már adott a lehetőség, akkor válasszunk egy kíméletes, fájdalommentes eljárást, az ultrahangos zsírbontást.

A beavatkozás alapvetően a lokális zsírpárnák eltűntetésére ajánlott. Feltétel még, hogy viszonylag rugalmas legyen a bőrünk és közel optimális testsúllyal rendelkezzünk.

Az első lépések között van a konzultáció és a szakorvosi vizsgálat. A konzultáció alkalmával elmondjuk az elképzeléseinket az orvosnak, tehát hogy honnan szeretnénk a felesleget eltávolítani. Ekkor a szakember már látja, hogy megvalósíthatók célokat tűztünk e ki magunk elé, és megmutathatja, hogy milyen eredménnyel számolhatunk.

El fogja mondani, hogy hány kezelésre van szükségünk, valamint ennek az anyagi vonzatáról is tájékoztatni fog minket. Ekkor akár már időpontot is lehet egyeztetni. De néhány vizsgálatnak még feltétlenül alá kell vetnünk magunkat, amelyből kiderül, hogy egészségügyileg alkalmasak vagyunk e erre az eljárásra.

Ez egy helyi érzéstelenítéssel történő ambuláns beavatkozás. Általában 2-3 órát vesz igénybe, ez az az idő, mindent beleszámítva, amit a páciens az adott klinikán tölt, utána haza mehet. Ez az eljárás sokkal kevésbé drasztikus, mint a hagyományos zsírleszívás.
Egy beavatkozás során több testrészről is elvégezhető a leszívás, de egyszerre legfeljebb 2 liter lehet eltávolítani biztonságosan, az lényegtelen, hogy ez a mennyiség hány helyről gyűlik össze.

A beavatkozás úgy kezdődik, hogy körberajzolják a leszívandó területet, majd fertőtlenítik a bőrt. Ezután következik az érzéstelenítés, amely némi kellemetlenséggel, feszülő érzéssel jár kb. 10 percig. Egyébként ezt leszámítva az egész folyamat fájdalommentes, csak az ultrahang rezgéseit érezzük.

A folyamat során, tehát az ultrahang segítségével a zsírsejteket elfolyósítják. Az eljáráshoz használható készülék 40000 Hz-es frekvenciával működik. Ennek hatására megbomlik a sejt fala, felhevül a sejtben található víz, a zsír zsírsavvá alakul Ez a folyékony anyag néhány milliméteres bemetszéseken keresztül távozik el a szervezetből.

Ezek a kis nyílások nem szembetűnők, alig látható helyen vannak. A módszer nagy előnye, hogy csak a bőr alatti zsírt rombolja, a kezelt terület közelében lévő ereket, idegeket és kötőszövetet és magát a bőrt nem károsítja ez a beavatkozás.

A műtét után szorítóruhát kell viselni 3-4 hétig. 8 napon keresztül kell éjjel-nappal hordani, utána már nem kell ilyen szigorúan venni. Még pár napig pihenés javasolt, utána vissza lehet térni a megszokott életünkhöz, tevékenységeinkhez. Néhány napig felmerülhet izomlázszerű fájdalom. A varratszedés 10 nap után esedékes.

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update