látogató számláló

Ásványvizek

A legtöbb fogyókúrás vagy reform táplálkozással foglalkozó program része az a felhívás, miszerint fogyasszunk ásványvizet, lehetőleg szénsavmenteset. Azzal már sokkal kevesebben foglalkoznak, hogy mégis milyen ásványvizet fogyasszunk. Egyáltalán van-e különbség az ásványvizek között. Bizony van, nem is kevés.
ásványvíz, ivóvíz

Mi az ásványvíz?

Az ásványvíz olyan speciális ivóvíz, mely a talaj mély, szennyezetlen rétegeiből kerül ki, továbbá ásványi anyagokat tartalmaz. Az ásványvíz ásványi anyag tartalma gyakran befolyásolja az ízét, valamint az esetleges gyógyhatásait is.

A természetes ásványvizek ásványi anyag tartalma oldott állapotban minimálisan ezer mg literenként. Leggyakoribb ásványi anyagok, melyek az ásványvizekben előfordulnak a következők:
  • nátrium
  • kalcium
  • magnézium
  • jodid
  • fluorid
  • bromid
  • lítium
  • szulfid
Ezek az anyagok változók, az ásványvíz jellegétől függenek. Egészségünk szempontjából különösen fontos, hiszen vannak olyan ásványi anyagok, melyek élelmiszerek által nem kerülnek be szervezetünkbe, csak ásványvíz által, ellenben nagy szükség van rá a zavartalan működéshez.

Milyen a jó ásványvíz?

Manapság nem nehéz eldönteni, hogy melyik ásványvíz az, mely értékes szervezetünk számára, hiszen a különböző díjak és információk nyilvánosak. Amennyiben mégis hiányoznak ezzel kapcsolatban az információink, van egy sokkal egyszerűbb mód ennek megállapítására.

Az ásványvizek árai szélsőséges esetben híven tükrözik értéküket. Ez nem azt jelenti, hogy csillagászati árakon kell megvenni az Eviant, hanem inkább azt, hogy az a víz, melynek literét harminc forintért dobják utánunk kartonostól, biztosak lehetünk benne, hogy jó esetben a csapvízzel egyenértékű. A cipekedés fáradságát sem éri meg.

Az ásványvizek árai alapján kiválasztunk egy erős középkategóriás árat, biztosak lehetünk abban, hogy valóban ásványvizet vásárolunk. Kicsivel több időt rászánva, a palack oldalán fel vannak tüntetve az összetevők, de az interneten is tájékozódhatunk, egy kis időt rászánva, így biztosak lehetünk a jó minőségben. Véletlenül se engedjünk az olcsó vizek csábításának, akkor már inkább a csapvíz.

Miért szénsavmentes?

A szénsav erősen savasító hatással van szervezetünkre, mely gyakran már fiatal korban rendellenességekhez, betegségekhez vezet. A lúgosítás sok esetben gyógymód lehet betegségeinkre, ezt már orvosi kísérletek bizonyították.

A lúgosítás nem kötelező lételeme az egészségnek, ellenben ha nem savasítjuk direkt szervezetünket, immunrendszerünk erősebb marad, biztos alapot ad egészségünknek. A szénsav nagyon nagy mértékben savasító hatású, ezért ajánlatos szénsavmentes ásványvizet fogyasztani.

Tisztított víz

A víztisztításnak több módja létezik napjainkban. Léteznek erre kialakított speciális kancsók, gépek, csaptelepre szerelhető szerkezetek. Ez egy jó módja a folyadékbevitel egészségessé tételének, hiszen a legtöbbünk a tisztasága miatt fogyasztja az ásványvizeket, annak érdekében, hogy elkerülje a csapvízben található nagy mennyiségű szennyeződéseket és vegyi anyagokat.
 

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update