látogató számláló

A legjobb diéta

A legjobb diétát sajnos nem lehet meghatározni, pedig mennyire egyszerű lenne a helyzet. A fogyókúrák sajátossága, hogy ami az egyik ember számára príma megoldást nyújt, a másik embernek hasznavehetetlen, hatástalan. Mégis van pár szempont, amit figyelembe tudunk venni, mielőtt diétát választunk.
Először is tájékozódnunk kell, hogy egyáltalán milyen diéták léteznek. Rengeteg lehetőség közül választhatunk. Ezek között akadnak hasonlók, és akadnak egymásnak teljesen ellentmondó kúrák is. Egy közös jellemzője azonban mindegyiknek van, nagy valószínűséggel valahol, valakinél már bevált a módszer.

Az első dolog, amit muszáj megfontolnunk, hogy mennyit szeretnénk fogyni és hozzávetőlegesen mennyi idő alatt. Amennyiben alkalomszerűen akarunk fogyni, teszem azt egy ballagás, vagy egy esküvő miatt, akkor érdemes egy gyors diétát választani, hiszen akkor nem a tartósság a lényeg, hanem az időtényező. Abban az esetben, ha azért akarunk fogyni, hogy szebbek legyünk és jobban érezzük magunkat a bőrünkben, akkor mindenképpen egy hosszú, életmód-szerű diéta a javasolt, ami kevésbé viseli meg a szervezetet és hatékonyságát nézve tartósabb.
 
Az első lépés a fogyásnál a cél kitűzése, hogy hány kilót szeretnénk leadni. Ennek eldöntésében sokat segíthet ismerni azt az adatot, hogy mennyi lenne az ideális testsúlyunk. Erre vonatkozólag ezen az oldalon is lehet cikkeket, adatokat találni, valamint léteznek erre az interneten kalkulátorok, amivel azért óvatosan bánjunk, hiszen ezek a kalkulátorok nem veszik figyelembe a csontok milyenségét, tehát nem tekinthetünk a kapott adatra úgy, mint egy kőbe vésett szabályra. Hozzávetőleges adatot azért kapunk, aminek alapján már meg tudjuk adni magunknak azt a célt, amit el akarunk érni a fogyókúrával.

Nagyon fontos tényező a diéta kiválasztásánál a saját életmódunk figyelembe vétele. Milyen munkát végzünk, mennyire megerőltető szellemileg vagy fizikailag. Erős szellemi vagy fizikai megterhelést kívánó munkavégzés esetén nem javasolt egy drasztikus diéta, hiszen valószínűleg nem leszünk képesek betartani, illetve nem tudjuk munkánkat maradandóan ellátni.

Elképesztően nagy jelentősége van annak, hogy szenvedünk-e valamilyen betegségben, még fontosabb, hogy az valamilyen hiánybetegségből adódik-e. A drasztikus diéták általában be vannak határolva időben, aminél tovább nem lehet végezni, pontosan ezért, mert valamilyen tápanyagot mellőz, mely hosszú időn keresztül hiánybetegséghez vezethet. Ezért nagyon fontos, hogy ezt alaposan megvizsgáljuk, hiszen a fogyókúra az ellenkezőjét válthatja ki, és erőteljesebbé válhatnak meglévő betegségünk tünetei. Betegség mellett mindenképpen tájékoztassuk orvosunkat és kizárólag az ő beleegyezésével és felügyeletével végezzük a diétát.

Érdemes alaposan megvizsgálni, hogy általában milyen ételeket fogyasztunk, és ahhoz hasonló mintaétrendekkel rendelkező diétát választani, hiszen ebben az esetben sokkal könnyebb lesz a kúrát betartani. Abban az esetben, ha például gyakori a normál étrendünkben a húsfogyasztás, akkor nem érdemes szénhidráton alapuló diétába fogni, hiszen napokon belül nagyon fog hiányozni a hús és nehéz lesz a kúrát végigcsinálni, de nyilvánvalóan egy vegetáriánus étrendről ne térjünk át egy protein diétára. Tehát, minél hasonlóbb a kúra alatt fogyasztható élelmiszerek összetevője az átlagos étrendünkkel, annál könnyebb lesz a folyamat.
Érdemes odafigyelni arra, hogy ne a népszerűségük szerint válasszunk módszert, bár valamiért népszerűek, de korántsem biztos, hogy ezért a legmegfelelőbb választás. Előfordul, hogy egy fogyókúra módszer egy nagyon jó marketingnek köszönheti népszerűségét, de ez nem biztosíték minden ember számára.

Végül a legfontosabb, ha megtaláltuk a számunkra legmegfelelőbb módszert, akkor az csináljuk végig, hiszen olyan diétát nem találunk, ami anélkül működik, hogy csinálnánk. Saját magunknak kell a célt kitűzni, valamint azt a célt elérni.

Ezen az oldalon sok fogyókúrás módszer megosztunk az olvasókkal, természetesen nem mindet, mert becslések szerint jelenleg több ezer diéta létezik, lehetetlen mindet összeszedni, és azt hiszem nincs is rá szükség. Ezen az oldalon található hosszú távú és villám módszer, a legnépszerűbb diéták, valamint teljesen különböző, sokszor egymásnak ellentmondó módszerek. A cél, hogy mindenki megtalálja azt, ami számára a legoptimálisabb.

A fent leírtak szerint érdemes keresgélni és kísérletezni egészen addig, míg a célt, a karcsúságot és a frissességet el nem érjük. Sok sikert hozzá mindenkinek!

 

SZÉPSÉG ÉS FOGYÓKÚRA

Legolvasottabb cikkeink

Az ideális testsúly
Vitamin
Ásványi anyag
Zsírégető gyümölcsök
Étvágycsökkentő szerek
Gyomorgyűrű
Elsavasodás
Gyermekkori elhízás
Koleszterin
Cukrok
Ásványvizek

Legolvasottabb diéta leírások

Atkins diéta
Káposztaleves diéta
Turbo diéta
Léböjt kúra
Reflux diéta
90 napos diéta
Candida diéta
Almaecet kúra
South Beach diéta
Metropolitan diéta
Norbi Update